Zeer tevree als ZZP

September 22, 2018

Het idee om als ZZP in de zorg verder te gaan heeft mij de afgelopen weken goed bezig gehouden, naast het inlezen en bedenken van de stappen die ik daarin moest zetten was er natuurlijk ook het afscheid nemen van de baan als detacheerder bij TMI.

 

Voor mijzelf heb ik een goed stappenplan opgezet waarbij ik vooraf - na inlezen in verschillende zaken rondom opzetten eenmanszaak - heb moeten bedenken wat de logische volgorde is. Het verliep allemaal heel vloeiend en ondanks de gezonde spanning liep het heel prettig. 

 

Mijn inschrijving bij de KvK in Alkmaar was snel, na een inhoudelijk prettig gesprek werden de formaliteiten afgehandeld en kreeg ik mijn KvK nummer en was mijn eenmansbedrijf een feit. Daarna heb ik zaken eromheen geregeld zoals bankzaken, boekhouding, overeenkomsten, etc.

 

Op internet is ontzettend veel informatie te krijgen en kan je ook vrij makkelijk offertes aanvragen. Zo heb ik vrij simpel een boekhouder kunnen vinden die mij ondersteund in het boekhoudkundige proces inclusief de aangifte bij de belastingdienst. Ondersteund met een online programma kunnen wij vrij simpel met elkaar communiceren.

 

Mijn modelovereenkomst en algemene voorwaarden heb ik via internet laten opstellen door een juridische organisatie die daarin is gespecialiseerd AVENC. Fijne ondersteuning, mogelijkheid tot aanpassen tot het naar wens is. Hiermee weet ik dat mijn 'zaken' juridisch in orde zijn en we achteraf geen problemen krijgen. Voor mij is dat een fijne geruststelling maar ook voor de klant lijkt me dat een prettig idee.

 

Aangezien ik op tijd begonnen ben en tijd heb voordat ik daadwerkelijk start, heb ik de mogelijkheid om de stappen rustig en doordacht te doorlopen. Medio oktober ga ik mijn mailing uitdoen naar de ziekenhuis organisaties, een voorstelronde zeg maar waarin ik mij introduceer binnen deze markt. De teksten voor deze mailing en de teksten voor deze site heb ik laten schrijven door tekstbureau Zonneveld & Thöne uit Wijk aan Zee (deze teksten zijn begin oktober klaar). Na een leuk gesprek in Wijk aan Zee over mijn motivatie en ervaring in deze zorg gaat Evelien Thöne nu aan de slag.

 

Ook afscheid nemen hoort bij een nieuwe start en hoewel ik nog in mijn proeftijd zit want ik ben net na 2,5 jaar terug uit Zwitserland, ken ik TMI natuurlijk al langer. Maar het is een beslissing die voor mij op dit moment het meest gunstig is en 1 die ik moet nemen. Gelukkig steunt Noël de Vries mij in mijn beslissing en gaan we positief uit elkaar en houden we contact.

 

De grootste stappen zijn nu gezet en ik merk dat ik er klaar voor ben. Mijn orange-flame gekleurde Volvo C30 is gekocht en daarmee rijd ik straks hopelijk naar de nieuwe klanten voor leuke gesprekken en hopelijk interessante klussen.

 

 

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

September 20, 2019

November 18, 2018

September 22, 2018

September 6, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
 

©2018 by IK-ZORG. Proudly created with Wix.com