Ontspannen op een bounty eiland

October 19, 2018

Toen ik mijn keuze maakte om als zelfstandige verder te gaan binnen de ziekenhuizen als intensivecareverpleegkundige had ik net onze vakantie geboekt op het bounty eiland van de Seychellen, het zou onze zomervakantie zijn. Maar dan maak je een keuze en neem je ontslag om verder te gaan als ZZP'er en denk je toch even van... kan dat wel? Is dat wel verstandig? 

 

De hele opstartfase en het weggaan bij je werkgever, je vastigheid opgeven kost natuurlijk veel energie en de laatste maanden waren al een gekkenhuis met het remigreren naar Nederland, het afscheid nemen van het mooie leven in Zwitserland en het team daar. Toch liep alles - terugkijkend - op rolletjes, alle tegenslagen die ik voorzien had bleven in theorie. Geen problemen met verhuizen, met douane, met starten bij TMI. Ook de hele startfase van IK-ZORG verliep prima, mijn ondernemersplan was geschreven, alles op internet werd gelezen en ik kon starten. Zo fijn om te merken dat met goede voorbereiding dit soort zaken geen probleem zijn. En de vragen die je hebt kan je via vele instanties en mensen goed beantwoord krijgen. Heel fijn die KvK, de belastingdienst, vrienden met ZZP ervaring en een boekhouder die je over bepaalde details goed kan informeren.

 

Toen mijn laatste werkdag erop zat en ik mij bewust werd dat ik mijn vangnet had opgegeven en nu zelf aan de slag moest, viel mij dat wel even zwaar. Ik had genoeg te doen en wist ook wat ik moest doen maar wat voelde ik mij moe. Maar fijn om te zien dat mensen je steunen en het waarderen. Mijn partner die trots is, een taart met mijn logo van een lieve vriendin en gewoon veel positieve feedback op mijn site en plannen. Dat is wat je erdoor haalt, die steun in de rug.

 

En dan in de week voor je op vakantie gaat naar het prachtige bounty-eiland Mahé, onderdeel van de Seychellen in de Indische Oceaan, haal ik dan 2 mooie opdrachten binnen bij het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Natuurlijk had ik daarop gehoopt want je moet starten waar je bekend bent en hoewel ik in veel ziekenhuis organisatie gewend ben is het RKZ voor mij toch bijzonder. Het is het ziekenhuis waar ik precies 20 jaar geleden mijn carrière ben gestart, waar ik veel leuke mensen heb leren kennen en waar ik voor mijn gevoel 'thuis' ben. Dus hoe leuk om daar als ZZP'er te starten. 

 

In 1 week mijn eerste onderhandelingen doen en offerte opmaken. Na goedkeuring mijn eerste overeenkomsten opstellen en ondertekenen. Fijn dat het werd gezien als bijzonder, want eigenlijk zou het RKZ dat doen maar natuurlijk was het duidelijk dat ik mijn onderneming graag wilde starten met mijn eigen offerte en overeenkomst. Dus apetrots dat het allemaal, voor de reis naar het tropische eiland, gelukt is.

 

Nu dus genieten van de bounty witte stranden, de heerlijke temperaturen, mijn partner (in crime) en alles wat het leven fijn maakt om na 2 weken ook echt aan het werk te gaan en hopelijk nog vele mooie overeenkomsten aan te gaan. Want ik heb mijn blik niet alleen op de ziekenhuizen, maar ook leuke gesprekken gepland met commercieel organisaties waarbinnen ik mijn deskundigheid en ervaring kan inzetten. Want, je moet niet wedden op 1 paard maar je kansen spreiden. 

 

Nu spreid ik mijn badlaken weer en bak ik nog even verder...

 

Mattijn

 

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

September 20, 2019

November 18, 2018

September 22, 2018

September 6, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
 

©2018 by IK-ZORG. Proudly created with Wix.com