Mijn ondernemende jaar

September 20, 2019

Vorige jaar rond deze periode was ik druk bezig met het opstarten van mijn onderneming, na enige jaren buiten Nederland te hebben gewerkt. Een spannende periode want ik wilde alles goed geregeld en georganiseerd hebben, helaas was ik na een goede start met snel een leuke opdracht binnen mijn vakantie (voor ik startte als ondernemer) geconfronteerd met een medische situatie waardoor ik geopereerd moest worden. En ja dat is als ondernemer even 'onhandig' want niet werken is geen inkomen. Gelukkig kon ik dat stootje wel aan en was er ook vanuit mijn opdrachtgever flexibiliteit waardoor ik snel mijn werkzaamheden weer kon oppakken.

 

Het gehele jaar 2019 heb ik bij deze opdrachtgever meerdere opdrachten mogen doen, wat voor beide partijen wenselijk was. Daarnaast heb ik nog andere opdrachtgevers gehad. Mijn visie op geen te lange overeenkomsten voor een groot aantal uren aan te gaan maar juist relatief korte opdrachten, voor 24 uur per week blijkt een prima visie. Hierdoor kan ik als eenmanszaak ook enigszins flexibiliteit laten zien. Er is daarom ook voldoende mogelijkheid om meerdere klanten/opdrachtgevers te bedienen tegelijkertijd. Hoewel ik merk dat ook als ZZP'er het van belang is om continue te beoordelen of je niet teveel uren maakt.

 

Naast deze betaalde opdrachten kwam er vanaf juni 2019 ook nog een hoop werk op mij af vanuit het actiecomité wet BIG II in Overgang. Want na presentatie van de wet BIG II en de abjecte overgangsregeling ben ik meteen aangesloten bij dit actiecomité. Vanaf dat moment kwam er ontzettend veel werk op ons af, vele gesprekken met Kamerleden en andere partijen om te bekijken hoe we deze wetgeving tegen konden houden. Een taak die moest gebeuren want deze wetgeving zou ook voor mij als als ZZP'er gevolgen hebben, omdat ik als iemand die niet vast in een organisatie werk geen kans zou hebben gemaakt op de rol van regieverpleegkundige. En wat zou er dan hebben plaatsgevonden als de profielen wettelijk vastgelegd zouden zijn? Voor mijn 'onderneming' vond ik dat geen gunstige gedachte. Op dit moment ziet het er naar uit dat de wet BIG II van tafel is, maar hoe verder? Daar gaan anderen zich mee bezig houden. Want na 3 maanden intensieve inzet heb ik mij terug getrokken uit het actiecomité omdat het mij teveel tijd kostte.

 

Dus terugkijkend op een eerste jaar als ondernemer mag ik zeer tevreden zijn over de behaalde resultaten. Voor 2020 heb ik mijn plannen klaar, ik blijf mijn visie voortzetten met relatief korte periodes met overeenkomsten voor een uren aantal onder de 30 uur per week. Met daarbij flexibele inzet bij andere opdrachtgevers. Daarnaast ga ik starten met een studie rechtswetenschappen aan de Open Universiteit en natuurlijk kijken naar scholing binnen mijn vakgebied.

 

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

September 20, 2019

November 18, 2018

September 22, 2018

September 6, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
 

©2018 by IK-ZORG. Proudly created with Wix.com